Zeeuwse Strokeplay-Kampioenen 2018 bekend

Zeeuwse Strokeplay-Kampioenen 2018 bekend

Wat een dag! Wat een strijd!

Zaterdag 29 september werden voor de 21ste keer de Zeeuwse Strokeplaykampioenschappen georganiseerd op Golfclub Grevelingenhout.
De afgevaardigden van de zeven Zeeuwse golfclubs gingen de strijd aan om de kampioenen van 2017 van hun troon te stoten. Iedere club mocht 3 heren en 3 dames afvaardigen. Het spelersveld bij de heren was helemaal gevuld met 22 heren, inclusief de titelverdediger. Bij de dames kon niet iedere club 3 dames afvaardigen en waren het 12 spelers, inclusief de titelverdediger.

De weersomstandigheden waren perfect! Men had het niet beter kunnen treffen op een dag eind september. Er stond bijna geen wind en de zon liet zich ook van haar beste kant zien. Optimale condities om mooie scores neer te zetten. Toch lukte dat niet bij iedereen en bleek de baan van Golfclub Grevelingenhout toch niet zo eenvoudig te zijn!

Na 2 ronden van 18 holes bruto strokeplay, de spelvorm waarbij alle slagen geteld moeten worden van afslagplaats (tee) tot in de hole zonder aftrek van handicap, waren de nieuwe Zeeuwse Strokeplaykampioenen bekend.

De voorzitter van de club, Henk Otten, maakte na een woord van dank aan alle aanwezigen, vrijwilligers en wedstrijdleiding de winnaars bekend.

Bij de dames werd Marleen Otten (Golfclub Grevelingenhout) met 184 slagen bruto derde en tweede werd Lieselotte Rigbers ( De Zeeuwsche, Middelburg) met 184 slagen bruto. Lieselotte was de strokeplaykampioen van 2017 en titelverdediger, maar moest nu de mooie trofee overdragen aan Hanna Korsmsit (Golfclub Grevelingenhout) die met 155 slagen bruto nu de nieuwe Zeeuwse Strokeplaykampioen 2018 is.

Bij de heren eindigden Bas Post (Golfclub Grevelingenhout) en Arne van der Aa beiden met 153 slagen bruto, maar aangezien Arne de tweede ronde eindigde met 73 slagen en Bas met 75 slagen ging de derde prijs naar Arne.
Tweede werd Job Jan Simmelink (Golflcub Grevelingenhout) met 151 slagen bruto.
Max Meuwsen (Golfclub Grevelingenhout), de titelverdediger bij de heren, moest de trofee overdragen aan Zino Meesen (Golfclub de Woeste Kop) die met 149 slagen bruto de titel Zeeuws Strokeplaykampioen 2018 wist te veroveren.

Alle scores zijn te zien op livescoring en zie hier de fotoreportage.

Hanna Korsmit en Zino Meesen zullen volgend jaar hun titel gaan verdedigen op de baan van de Goese Golf, die in het roulatieschema van de Zeeuwse golfclubs, in 2019 de kampioenschappen mag organiseren.

Angelique Meijer

Marleen Otten, Job Jan Simmelink, Hanna Korsmit, Zino Meesen, Lieselotte Rigbers en Arne vd Aa

Terug naar het overzicht