Zeeuwse kampioenschappen strokeplay 2019

Zeeuwse kampioenschappen strokeplay 2019

De Zeeuwse kampioenschappen strokeplay 2019 waren een daverend succes voor Golfclub Grevelingenhout.

Van links naar rechts:
Liselotte Rigbers (De Zeeuwsche, 2e plaats), Hanna Korsmit (Grevelingenhout, 1e plaats), Bas Post (Grevelingenhout, 1e plaats), Zino Meesen (De Woeste Kop, 2e plaats), Marleen Otten (Grevelingenhout, 3e plaats) en William Remeeus (Grevelingenhout, 3e plaats)

Zaterdag 28 september was het vroeg opstaan geblazen voor alle deelnemers en de organisatie van de Zeeuwse Strokeplaykampioenschappen.(ZSK).
Vanaf 08:30 uur werd men welkom geheten op de Goese Golf voor deze kampioenswedstrijd.
Van iedere Zeeuwse club: de Domburgsche Golf Club, de Goese Golf, Golfclub Grevelingenhout, Golfclub Oostburg, Golfcentrum Reymerswael, de Woeste Kop en de Zeeuwsche mochten 3 dames en 3 heren de strijd aangaan om Hanna Korsmit en Zino Meesen hun Zeeuwse kampioenstitel strokeplay 2018 afhandig te maken.

De gekwalificeerde deelnemers van onze club op basis van de eindresultaten bij de clubkampioenschappen matchplay en strokeplay waren:
Dames: Marleen Otten, Ellen van Ewijk en Angelique Meijer.
Heren: Bas Post, Rutger Wessels en William Remeeus.
Henk Otten en Richard Smits waren gevraagd als referee te fungeren.

De ochtendronde werd gespeeld onder barre weersomstandigheden: veel wind en twee fikse regenbuien. Gelukkig klaarde het weer in de middag op en kwam de zon geregeld te voorschijn, maar de wind was in sterkte toegenomen wat het spel behoorlijk beïnvloedde.
Het was een ware titanenstrijd en met slechts 2 slagen voorsprong op Liselotte Rigbers wist Hanna haar titel veilig te stellen en moest Zino zijn titel afstaan aan Bas.
Marleen wist bij de dames de derde plaats te bemachtigen evenals William.
Rutger eindigde op de 5e plaats van de totaal 22 mannelijke deelnemers.
Ellen op de 4e en Angelique op de 8e plaats van de 18 deelnemende dames.

Dit zijn de einduitslagen.

Met dank aan de organisatie van de Goese Golf was het weer een geslaagd Zeeuws sportevenement. Volgend jaar valt de eer te beurt aan de Woeste Kop om de kampioenschappen te organiseren.

Angelique Meijer (verslag) Désirée Smits (foto’s)

 

Terug naar het overzicht