Verslag Jeugd 2 18 holes NGF Jeugdcompetitie

Verslag Jeugd 2 18 holes NGF Jeugdcompetitie

Zondag 2 juni moesten wij spelen op de golfbaan de Woeste kop in Axel.

Onze tegenstander was Golfvereniging Reymerswael. Omdat wij vijf teamleden hebben is er telkens een reserve speler. Deze keer speelden Jan Kees Giljam ( Captain ), Anaïs Oelius, Teun de Groot en Jesse Verdonck.

De weersvoorspellingen van die dag waren goed en de temperatuur liep op tot wel 32 graden, er werd dus verzocht om zoveel mogelijk drinken en eten mee te nemen de baan in.

We moesten om 11.15 uur afslaan op de eerste tee, maar omdat we nog moesten inslaan en nog wat wilden drinken hadden we om 10.30 uur afgesproken op de parkeerplaats.

Toen we op de eerste teebox verschenen kregen we te horen dat onze tegenstander maar drie spelers had, en dit hield dus in dat we de laatste match van de single en de Greensomes gewonnen hadden. Als eerste moesten Jesse Verdonck en Tibo Steppe de baan in, het begon al meteen goed voor Grevelingenhout want die heeft hem met 8-14 weten te winnen. Als tweede moest Teun de Groot de baan in ook hij heeft zijn single overtuigend weten te winnen; namelijk met een score van 8-15. Jan Kees moest als derde de baan in het beloofde een zware match voor hem te worden aangezien hij zijn pols gekneusd had. Ondanks dat, had hij toch besloten te gaan spelen, maar helaas voor hem wist hij deze match net niet te winnen en hij verloor met 10-12, wat nog best knap is aangezien hij erg veel last had van zijn pols en maar met een hand golfde. Als laatste ging Anaïs de baan in. Zij hoefde in principe niet goed te spelen, omdat de punten al aan haar gegeven waren omdat haar tegenstander er niet was.

Voordat de greensomes van start konden gaan moesten de spelers van beide partijen hun scorekaart van de singles inleveren en laten verwerken.  Toen dat gedaan was kon er gestart worden. Teun en Jesse moesten als eerste de baan in en begonnen meteen met een voorsprong van vier punten verschil; helaas ging het voor beiden allemaal wat stroever op het eind. Beiden hadden namelijk ergens last van. Ondanks dat de laatste paar holes lastig waren hebben ze toch met 13-18 weten te winnen. Toen ze binnen waren was het wachten op de laatste flight maar deze hoefde niet gewonnen te worden, omdat ook hier al te punten waren gegeven aan Grevelingenhout. Uiteindelijk had alleen Jan Kees zijn single verloren en heeft Grevelingenhout gewonnen met 2-14

Met deze overwinning waren we erg blij, zeker omdat er twee spelers met een blessure speelden. Voorlopig staan we dankzij deze overwinning bovenaan, maar De Turfvaert die tweede staat staat wel erg dicht achter ons.

Zondag 16 juni zijn wij gastheer en spelen wij zelf niet. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat de Turfvaert gaat doen.

Namens Grevelingenhout 2 18 holes,

Jesse Verdonck

Terug naar het overzicht