Veranderingen in Handicap systeem

Veranderingen in Handicap systeem

Met ingang van 1-1-2018 verandert er het één en ander in het Handicap systeem.

Hoe meer qualifying kaarten je inlevert des te beter de afspiegeling van je speelsterkte. Al is het goed te weten dat je in de meeste gevallen niet je handicap speelt. Je zakt soms maar stijgt ook regelmatig. Spelers met een handicap van 20 of meer spelen in 2/3 van de gevallen niet in de buffer. Omdat je sneller daalt dan stijgt kom je toch op je reële handicap uit naar mate je genoeg scores inlevert.
En, de golf traditie in acht nemend: je bent je eigen scheidsrechter en dus ook verantwoordelijk voor je handicap.

Wat gaat er veranderen?
– Cruciaal in het systeem blijft de marker. Naam van de marker moet vermeld worden bij digitaal (app, website of zuil) inleveren. Op de papieren kaart staat uiteraard de naam en handtekening van de marker.

Vooraf registratie houdt nu ook in dat op de eerste tee kan worden afgesproken om een qualifying kaart te spelen. Met de marker spreek je af welke kleur tee en welke holes (1e of 2e negen 18 holes baan, Par3 baan) en hoeveel holes je speelt. Sticker niet meer nodig.
Het ‘vooraf ‘ aanvragen kan dus via de zuil, de app en door afspreken met de marker op de eerste tee. Na een ronde alsnog qualifying maken is (nog) niet toegestaan.

Kaart indienen na de ronde kan via:
1. zuil op de club
2. een (club)website of mijn.golf.nl
3. een app
4. papieren scorekaart bij de hcp-cie

Meerdere 9-holes ronden op één dag, ook op verschillende banen zijn nu mogelijk voor verwerking. Opsplitsing 18-holes ronde in 2 keer 9 holes is niet de bedoeling, wel bv. 9 holes Par3 en 1e negen 18-holes baan.
Spelers met hcp-categorie 1 kunnen geen qualifying score over 9 holes inleveren.

Bewaren scorekaarten. De fysieke scorekaart hoeft na invoeren in zuil of via een app niet meer ingeleverd te worden op de club. Ook de hcp-cie hoeft de papieren kaart na verwerking in het systeem niet meer te bewaren.

Vragen? De handicapcommissie kan altijd via rhcie@grevelingenhout.nl met vragen benaderd worden. Je score historie kun je via Proware -> Dashboard inzien.

Regel- en Handicap commissie
december 2017

Terug naar het overzicht