Dit is hoe onze 15 (!) marshals te werk gaan

Dit is hoe onze 15 (!) marshals te werk gaan

Inmiddels kent onze club maar liefst 15 marshals. Iets waar we heel blij mee zijn, want zonder de inzet van deze (en alle andere) vrijwilligers zouden we niet de golfclub zijn die we nu zijn. Maar … waarom zijn er eigenlijk marshals? Wat doen ze en wat is het belang van een goede marshal? Tijd voor een beetje opheldering!

Golfplezier
Niet onbelangrijk! Want wat is er aan een rondje golf zonder plezier? En dat is dan ook gelijk een belangrijke taak van de marshal. Hij of zij is er om het golfplezier van alle spelers in de baan te bevorderen. Om ervoor te zorgen dat iedereen in een prettig tempo kan golfen, er zo min mogelijk oponthoud is en eventuele vragen of onduidelijkheden beantwoord en opgelost kunnen worden.

Etiquette en regels
Zonder etiquette zou het hele golfspel een onduidelijk en gevaarlijk geheel worden. Van groot belang dus dat een marshal hier toezicht op houdt. Want iedereen vergeet – helemaal in de ban van het spel – weleens iets!

Veiligheid
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een uitglijder, val of misschien bent u wel iets belangrijks vergeten uit het clubhuis. De marshal is dan uw redder in nood!

Gastvrouw/Gastheer
Bent u niet tevreden met hoe iets verloopt tijdens uw ronde? Hoe fijn is het dan dat u uw verhaal kunt doen bij de marshal. Hij of zij kan ervoor zorgen dat het wordt opgelost en u uw ronde met plezier kan afmaken!

Daarnaast is het ook zo dat de marshal corrigerend mag optreden wanneer er zich een bepaalde situatie voordoet. En nee, een marshal is zeker geen politieagent, maar om iedereen te kunnen laten genieten in de baan is het wel van belang dat de aanwijzingen worden opgevolgd.

Check, check, dubbelcheck!
En natuurlijk controleert de marshal tijdens zijn ronde ook onder andere de volgende punten;

  • Worden divots teruggeplaatst?
  • Hebben de greenfeespelers een label aan hun tas?
  • Worden de bunkers netjes aangeharkt?
  • Heeft u een Pitchfork op zak??

Kort samengevat; de rol van een marshal is van groot belang. Hij of zij zorgt ervoor dat alle leden & greenfeespelers in de baan onze mooie sport op een prettige en veilige manier kunnen uitoefenen.

En ohja; ze zijn niet te missen in de gele buggy!

PS: De namen van de marshals (en alle andere commissieleden) kunt u vinden onder de menuoptie clubzaken/commissieleden

 

Terug naar het overzicht