Damesdag: Prinsjesdag 2019

Damesdag: Prinsjesdag 2019

Traditioneel staat de Damesdag op de derde dinsdag van september in het teken van de Prinsen. Op deze dag worden de dames vergezeld door een bonte verzameling prinsen, die tijdens dit evenement indruk op hun playing partners proberen te maken.
Het is één van de hoogtepunten van de golfkalender op Grevelingenhout, waarnaar zowel door de dames als door de Prinsen met spanning wordt uitgekeken.

Ook dit jaar maakte deze wedstrijd zijn reputatie meer dan waar. Maar liefst 108 deelnemers oftewel 54 teams hebben meegedaan aan de editie van 2019. Gespeeld werd volgens de Greensome Chapman formule, waardoor hoge scores eigenlijk gegarandeerd waren.

Nadat de Prinsen getrakteerd waren op een heerlijk kopje koffie werd de wedstijd om 9u15 gestart. De dames hadden ervoor gezorgd dat de voorbereiding extra lastig was, omdat de putting green gesloten was. Ook waren 8 holes geprikt waardoor het putten nog moelijker werd dan gebruikelijk. Kortom, lastige omstandigheden maar gelukkig was het lekker weer. Een heerlijk herfstzonnetje, een wat aantrekkende wind en uiteraard het gezelschap maakte het golfen tot een waar genoegen.

Dit bleek ook na de wedstrijd op het terras: in opperbeste stemming en onder het genot van een paar drankjes werden de prestaties gezamenlijk besproken. Kennelijk was de druk om te presteren voor de Prinsen zo hoog geweest dat de resultaten eigenlijk wat tegenvielen.

De overwinning ging dit jaar naar Djoeke de Haan en Ernst Erhardt (40 punten, 22 op de tweede negen), net voor Astrid la Riviera en Dirk Vet (ook 40 punten maar met 20 op de tweede negen). De derde plaats ging naar Maartje Waterreus en Dirk Witzier (39 punten, 20 op de laatste negen) De vierde plaats ging naar Gerda Vleeshouwers en Ben van der Heiden ( 39 punten, 19 op de laatste negen) . De vijfde plaats ging naar Linda van de Weerd en Wim de Koning met 38 punten.

De Neary’s: hole 3 Maartje Waterreus
hole 6 Poulus van Schouwen
hole 12 Dirk Kievit
hole 15 Maartje Waterreus

Na de prijsuitreiking werden de Prinsen nog getrakteerd op een heerlijk buffet. Al met al ook dit jaar weer een bijzonder geslaagde Damesdag Prinsjesdag, waar iedereen met veel plezier op zal terugkijken.

Ben Seelt maakte de foto’s  en had als extra prijs een foto geschonken, die onder alle deelnemers verloot werd. Hennie Boelaart was de gelukkige winnaar.

Een toelichting van Ben:

De grasfoto die ik aanbood, maakt deel uit van een collectie van 16 foto’s die mijn impressie zijn van verschijningsvormen van het alom aanwezig gras in de zovele verschijningsvormen.
Deze collectie ‘Grass too fast to focus’ maakt straks deel uit van een veel grotere expositie die ik verzorg aan de Herengracht in Amsterdam.
Deze prints in klein formaat in passe-partout breng ik in een beperkte genummerde oplage die daardoor voor een ieder betaalbaar kunnen worden aangeboden.
De allereerste blijft dus nu, via de prinsendag, in Zeeland.
De andere beelden zijn, voor wie dat interesseert, op een blog op mijn site ‘seeltfotografie.nl‘ te zien en eventueel ( € 75 per stuk) te bestellen.

‘Zegt het voort’ zou ik zeggen.

Vriendelijke groet,
Ben.

Terug naar het overzicht