Par3-Zomercompetitie 17-07-2017

Par3-Zomercompetitie 17-07-2017

Het was een avond van PLUSSEN en MINNEN, maar wel leerzaam.

Een tweebal-matchplaywedstrijd stond op het programma. Deze spelvorm hadden we als eens meer gespeeld, maar kennelijk toch niet op de juiste manier. Wij speelden met hc-verrekening en degene die de hole wint krijgt 1 punt, speel je de hole gelijk, beide een ½ punt en zo kwamen we dan aan een einduitslag van, per team, 18 punten en dan konden we de winnaar aanwijzen. Nu ging een enkeling ook nog in de fout omdat het met hc-verrekening was, om van de stablefordtelling uit te gaan en wanneer beiden dan bv 6 slagen nodig hadden, te veel dus om bij stableford te scoren, hadden ze beiden een 0. Maar omdat we de laatste weken ook deelnemers hebben met competitie-ervaring, kwamen er nu teams binnen met bv. 4 up en dat was voor de meeste van ons even wennen.

Marie-Louise heeft ná de wedstrijd haarfijn uitgelegd hoe je Matchplay speelt, dit is puur een wedstrijd per tweetal en wanneer één speler zoveel punten UP staat dat zijn tegenstander hem niet meer in kan halen, dan ben je klaar en hoef je de resterende holes niet meer te spelen. Na deze uitleg was het ons allemaal duidelijk en we gaan dit spelletje zeer zeker nog eens spelen en dan tellen we allemaal op de juiste wijze.

Het was nu moeilijk om een winnaar aan te wijzen en dat heeft Simon dus maar achterwege gelaten. Vorige week had hij bitterballen beloofd na de wedstrijd, maar dat was een tegenvaller. Bij terugkomst in het clubhuis bleek de keuken al schoongemaakt te zijn, dat we nog wat uit de frituur wilden na het spelen, had vooraf bekend gemaakt moeten worden. Wij houden deze traktatie nu te goed tot volgende week.

Birdies waren er deze week ook weer: Marie-Louise, Hans en Ad ieder 2 stuks en Willem heeft er 1 gemaakt.

De uitslag van de 7 flights is (na wat rekenwerk):
Erik – Cobie 1 up
Simon – Marie-Louise all square
Loura – Ad 8 up
Willem – Wim 5 up
Jaqueline – Virginie 4 up
Iet – Rosita 4 up
Hans – Jeannette all square

Volgende week maandag spelen we weer een 6-6-6 wedstrijd en voor de Zeeuwse Par3-competitie op de 29e hebben we inmiddels de benodigde 6 aanmeldingen.

Jeannette

Terug naar het overzicht