PAR3-zomercompetitie 05-06-2017

PAR3-zomercompetitie 05-06-2017

Maandagavondspelers

Pinkerstermaandag was voor ons weer een gelegenheid om wat eerder te starten en een REGENBOOGWEDSTRIJD over 9 holes op de grote baan te spelen. Wat schetst onze verbazing, vandaag een volle bak, 27 deelnemers met ook nu weer enkele nieuwe gezichten op de maandagavondinstuif, nl Ria en Hans Bronner, Riek en Jos Marttin en Teuni had Kees overgehaald om ook mee te spelen. Een gezelschap van hoge- en lage-handicappers dus.
Het mooie van deze instuifwedstrijden is dat beginnende golfers met ervaren leden spelen, die zo hun kennis overbrengen, zoals: je moet je bal markeren, wanneer je wat langer moet zoeken kun je een flight doorlaten, regels over het droppen van een bal en wanneer je een strafslag krijgt bij het onbespeelbaar verklaren van je bal etc. etc.
Het verschil in handicap varieerden vandaag in 9.5 met 3 extra slagen en 50.0 met 26 extra slagen.

Een misverstandje vóór aanvang. Bij de heren hadden wij de handicap van “geel” genoteerd, maar omdat de heren van geel, blauw en rood gingen spelen, moest dit de handicap van “blauw” worden en dat kostte de heren een paar slagen. Bij de dames was alles oké, spelen van blauw, rood en oranje en de handicap van “rood”.
De eerste flight ging om 17.15 uur van de start en laatste een uurtje later. Het was op deze mooie avond geen straf om als eerste de 9 holes gerond te hebben en op het terras te kunnen neerstrijken. Rond 21.00 uur was iedereen binnen of eigenlijk buiten op het terras om te genieten van een welverdiende versnapering.

Simon, toch wel een beetje trots op deze grote opkomst, bedankte alle aanwezigen voor hun sportieve inzet en maakte de prijswinnaars bekend.

  • Op een gedeelde 3e plaats: Joop en Ria Bronner met 19 punten
  • Op de 2e plaats Marie-Louise Snijders met 20 punten
  • Op de 1e plaats Ria van Z. Met 21 punten, ook Ria speelt nog met een hoge handicap maar is vanavond uitstekend begeleid door Anneke en Hans Bronner met als gevolg dit mooie resultaat!

Simon had al een paar foto’s gemaakt en bedacht dat een groepsfoto op het gras een waardig slot was van deze gezellige, leerzame golfavond.

Volgende week staat de maandbeker weer op het programma, we starten dan weer gewoon om 18.30 uur en aanmelden kan via Proware of je kunt tot 18.15 uur “binnenstuiven”.

Zaterdag 24 juni spelen we voor de Zeeuwse Par3-competitie, deze keer op Grevelingenhout, de eerste deelnemer heeft zich al aangemeld en wij hebben 6 deelnemers nodig.

Tot 12 juni,
Jeannette

 

Terug naar het overzicht