Par 3-Zomercompetitie 26-08-2019

Par 3-Zomercompetitie 26-08-2019

Het was nog warm, erg warm, om zes uur…
Maar toch nog 14 enthousiaste deelnemers en een heerlijke afsluiting op het terras.

Vandaag de laatste maandag van de maand betekent de DéDé instuif.
Geen shotgun-start maar allemaal starten op de eerste hole van de grote baan. Daarna hole 8 en 9 spelen en dan als afsluiting een rondje Par3.

Een uitslag dus “stableford” op de Par3 en “strokes” op de grote baan:

De Par3 (9 holes):
1. Bert Kok 19 punten
2. Ad Lodiers 18 punten
3. Wim Plug 17 punten

Bert speelde een mooie solide ronde van 27 slagen (scratch) met 3 birdies. De andere 3 birdies werden door Ad, Wim en Willem Drenth geslagen.

Op de grote baan (3 holes) kwamen Ad Lodiers, Cobie Philipoom en Frans Meulendijks alle drie binnen met 17 slagen. Frans had voor de holes 8 en 9 de minste slagen nodig en hij is daarom de winnaar geworden.

Bert gaf aan dat (bijna) elke hole van de Par3 in oktober/november voorzien gaat worden van twee afslagmatten zodat er een daadwerkelijke 18 holes situatie ontstaat. Er is al een ronde met Jonathan gelopen voor suggesties en opmerkingen. Ook met de Par3-commissie wordt nog overlegd. Volgend jaar krijgt de grote baan bezoek van de NGF voor een nieuwe rating en de Par3 zal dan in dat proces worden meegenomen. Op basis van die nieuwe rating kunnen daarna nieuwe 18-holes scorekaarten worden gemaakt.

Afgelopen zaterdag is in het kader van de Zeeuwse Par3 Tour op De Zeeuwsche in Middelburg gespeeld. Omdat geen van de deelnemers vanavond aanwezig kon zijn volgt het verslag hierover volgende week. Op 28 september is de laatste wedstrijd op de Molenberg. Mocht je hieraan willen meedoen dan kan je je bij Iet aanmelden. Ook voor vragen kan je bij haar terecht.

Volgende week op 2 september de laatste maandbeker en de afsluiting van het zomerseizoen. Met direct aansluitend op zaterdag de 7e september het Clubkampioenschap van de Par3.

Wij hopen jullie allemaal weer te zien op 2 september. Shotgunstart om 18:00 uur. Graag bij voorkeur aanmelden via Proware of tot uiterlijk 17:30 uur bij de wedstrijdtafel.
Riek

Terug naar het overzicht