Par 3-Zomercompetitie 02-09-2019

Par 3-Zomercompetitie 02-09-2019

De allerlaatste maandagavond van dit zomerseizoen voor de Par3. Een aangename avond met weinig wind en een stuk koeler dan de afgelopen dagen maar lekker om te spelen. Dit keer 18 deelnemers waaronder toch ook weer een nieuw gezicht, Wolfgang Marx. Zijn handicap bleek nog onjuist in het systeem te staan maar na correctie was het resultaat een mooie 30 punten.

We speelden de laatste van de 5 maandbekers waarvan de 3 beste resultaten meetellen voor het eindklassement.

Om te beginnen de avond uitslag:

  1. Hennie Boelaart 36 punten
  2. Nettie Dales       34 punten
  3. Frans Meulendijks 32 punten

Het aantal birdies bleef beperkt tot 3 stuks en die werden door Frans, Hennie en Simon geslagen.

Het eindklassement van de zomer maandbeker werd nog een beetje opgeschud door de mooie score van Hennie. Omdat een eerdere score van 26 verviel, kreeg ze er 10 punten extra bij en sprong daarmee van de derde naar de eerste plaats.

De einduitslag leverde dus Hennie op als winnaar, met Cobie en Richard op een gedeelde tweede plaats.

  1. Hennie Boelaart 100 punten en winnaar van de zomermaandbeker 2019
  2. Cobie Philipoom 95 punten wist zich helaas niet te verbeteren
  3. Richard Smits 95 punten kon door een blessure niet meespelen

Op zaterdag 24 augustus is door de Zeeuwse Par3 Tour op De Zeeuwsche gespeeld in Middelburg. Het was weer gezellig maar geen bijzondere vermeldingen voor de Grevelingenhout deelnemers dit keer. Op 28 september wordt de laatste wedstrijd op de Molenberg gespeeld. Omdat deze baan 18 complete holes heeft is er voldoende ruimte om met meerdere deelnemers te komen dus als je zin hebt om mee te spelen… Informatie en aanmelden bij Iet Korstanje.

Bert Kok gaf nog een korte toelichting over de beoogde aanpassingen aan de Par3 baan. Daarbij kwam ook nog even de ligging van de matten aan de orde. Deze liggen niet allemaal even vlak maar ze zullen ook in de toekomst niet zo super vlak komen te liggen als op een driving range of bijvoorbeeld op de Heen waar ze zijn neergelegd op een betonplaat. Hiervoor zijn twee redenen. De Par3 is in principe een baan waar je het korte spel kunt oefenen en in de baan is de balpositie om te slaan ook niet altijd perfect. Bovendien is de ligging van de huidige matten geen obstakel in het baanonderhoud. Je rijdt er met de maaimachine zo overheen zonder schade aan machine of mat aan te richten. Daarom zal er aan de huidige uitvoering van de matten niet veel veranderd gaan worden.

Namens de deelnemers zette Bert daarna de wedstrijdleiding nog in het zonnetje. Simon en ik waren hierdoor blij verrast. Heel hartelijk bedankt!

Wij hebben een mooi en heel gezellig zomerseizoen achter de rug met gemiddeld 18 deelnemers per avond, en op 19 augustus een zo goed al volle bak met 25 deelnemers. In totaal zijn er 18 wedstrijden gespeeld met 53 verschillende personen, 17 daarvan speelden minimaal de helft mee. Absolute toppers waren Wim Plug (17 x) en Cobie Philipoom (16 x). Tot slot nog het Birdieklassement dat werd aangevoerd door Bert Kok met 11 stuks, op de hielen gezeten door Richard Smits met 10.

Iedereen hartelijk bedankt voor jullie deelname en gezelligheid. We hopen jullie a.s. zaterdag weer te zien bij ons Clubkampioenschap (inschrijven tot uiterlijk 6 september 18:00 uur).

Op 5 oktober starten we weer met de wintercompetitie die wordt gespeeld op de 1e en 3e zaterdag van de maand. Shotgunstart om 11:00 uur. Graag bij voorkeur aanmelden via Proware of tot uiterlijk 10:30 uur bij de wedstrijdtafel.

Riek

Terug naar het overzicht