Par 3 – Wintercompetitie 02-11-2019

Par 3 – Wintercompetitie 02-11-2019

De kop is eraf! De eerste maandbeker op de Par3 deze winter, in een serie van 5, is gespeeld door 11 deelnemers. Michel schafte nog even voor de zekerheid een paraplu aan en daardoor is het waarschijnlijk droog gebleven. Prachtig weer werd het. Precies tussen twee langdurige regenperioden in…

De uitslag van de wedstrijd:
1. Hans Zuurdeeg 32 punten lst9:19
2. Simon Hamelink 32 punten lst9:16
3. Boudewijn Zuurdeeg 29 punten
4. Cobie Philipoom 27 punten

We zijn blij dat Peter Numan na een lange periode van blessureleed ook weer mee kon doen en dat hij per 1 december zijn lidmaatschap van Grevelingenhout weer oppakt!

Na afloop gezellig zitten napraten. De winter local rule die op onze baan vanaf 1 november van kracht is “Plaatsen op kort gemaaid” en de in 2019 nieuw ingevoerde regel 16.3 “Ingebedde bal” kwamen uitgebreid aan de orde. Onder aan dit verslag staat e.e.a. nog kort samengevat.

Simon maakte de deelnemers er nog op attent dat winterwielen vanaf 1 november verplicht zijn dus zorg dat deze de volgende keer als je de baan ingaat gemonteerd zijn of gebruik een draagtas.

Op 16 november spelen we weer een wedstrijd op onze Par3. In de wedstrijdkalender staat stableford maar we zijn aan het nadenken over alternatieve spelvorm. Iedereen van harte welkom. Ook spelers die net begonnen zijn met golfen zien we heel graag komen!
Shotgunstart om 11:00 uur. Aanmelden via Proware heeft de voorkeur of tot uiterlijk 10:30 uur bij de wedstrijdtafel.

Riek

Winter local rule en regel 16.3.
Om te beginnen een definitie:
Het “algemeen gebied” is het gebied van de baan dat de hele baan omvat, behalve de overige vier gedefinieerde gebieden: (1) de afslagplaats waarvan je moet spelen bij aanvang van de hole die je speelt, (2) alle hindernissen, (3) alle bunkers en (4) de green van de hole die je speelt.

Wat de genoemde regels betreft geldt voor beide gevallen:
Officieel moet u de golfbal eerst markeren met een tee, waarna u de opgenomen bal mag schoonmaken en dan op de juiste plaats dropt of plaatst.
Wellicht ten overvloede; voor bunker situaties zijn deze regels dus niet van toepassing!

Winter local rule Grevelingenhout (plaatsen):
Als de bal van een speler in het algemene gebied gemaaid op fairwayhoogte of lager ligt, dan mag de speler een bal plaatsen op een plek naar keuze binnen 15 centimeter, niet dichter bij de hole. Voor de genoemde 15 centimeter wordt vaak de breedte van een scorekaart aangehouden.

Regel 16.3 “Ingebedde bal” (droppen):
Vanaf 1 januari 2019 mag een bal die ingebed is in de “general area” of het “algemeen gebied” zonder straf gedropt worden.
Kort gezegd: je mag de bal nu oppakken, schoonmaken en droppen als de bal in de fairway of fringe rondom de green is ingebed, maar het mag ook als de bal is ingebed in de rough tenzij een local rule dit verbiedt. Dit is op Grevelingenhout niet het geval.
De illustratie laat zien wanneer een bal als ingebed wordt beschouwd.

Terug naar het overzicht