De Old Grand Dad wedstrijd 14-06-2017

De Old Grand Dad wedstrijd 14-06-2017

14 Juni 2017. Een zonovergoten dag waarop 35 Opa-Heren hun jaarlijkse wedstrijd speelden, embedded in de Herendag, ‘De Mooiste Dag van de Week’.

De Old Grand Dad Club telt 69 donateurs en de helft gaf vandaag acte de présence. Jarenlange trouwe donateurs maar ook een nieuwkomer die hoopt binnen afzienbare tijd opa te worden. Samen met al die andere opa’s in den lande (5800 donateurs uit 115 golfclubs) werd in 2016 bijna €150.000 ontvangen ten behoeve van projecten die directe steun geven aan sportactiviteiten van gehandicapte jongeren. In onze regio is de manege in Dreischor (SPGSD) een goed voorbeeld ven dergelijke steun: in het verleden Tinker paarden en een traplift, dit jaar een aanvraag voor de aanschaf van een 2-tal pony’s voor een bedrag van €6000. Nog in behandeling maar lijkt een kansrijke aanvraag.

7 grootvaders (+ consul) gaan naar de ZW regiofinale en dit bleek een enorme stimulans om een goed resultaat neer te zetten, 34 stbf punten moest je minimaal binnenhalen.

Winnaar van de OGD jaartrofee wordt Piet van Leeuwen (38 punten) en runner up Cor Eilers (eveneens 38 punten maar een mindere 2e negen). Beste bruto speler (81 slagen, 73 netto en 35 punten) blijkt Max de Groot, inmiddels een ervaren grootvader. Heren Opa’s van harte gefeliciteerd met deze fraaie resultaten. (zie de foto’s van Cor™ http://krelis.jalbum.net/OGD%20Selectie/ )

Op 3 juli vindt op GC Grevelingenhout de regio finale plaats en de volgende Opa’s hebben toegezegd Grevelingenhout te vertegenwoordigen:

Piet van Leeuwen, Frans Muthert, Cor Eilers, Paul Brijs, Max de Groot, Pieter Vink en Oscar Boom aangevuld met de consul. Reserves zijn Gert-Jan Wiegman en Kees van de Have.

Ik wil iedereen bedanken voor zijn inbreng en positieve bijdrage aan het welslagen van deze dag –niet het minst de inzet van de Herendag cie en in het bijzonder Hans Paro voor de organisatie en administratieve afhandeling.
Vooral gaat dank en waardering uit naar al die donateurs –minimale bijdrage €20 per jaar- die er aan bijdragen om zinvolle en constructieve projecten mogelijk te maken die jongeren met een geestelijke of lichamelijke handicap in staat stellen (een vorm van) sport te beoefenen.

Bent u Opa en nog geen donateur, meld u aan op https://www.oldgranddad.nl/ !

Joop Servaas, consul OGD van GC. Grevelingenhout.

Terug naar het overzicht