Nederlands Kampioenschap Mixed Foursome Senioren

Nederlands Kampioenschap Mixed Foursome Senioren

Marleen Otten en William Remeeus zijn op de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster
Nederlands kampioen Mixed Foursome Senioren geworden.

Van harte gefeliciteerd Marleen en William met dit behaalde succes!

Verslag van Luciën de Kind:

Het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Mixed Foursome Senioren (50+) is gespeeld op de Leeuwarder Golfclub de Groene Ster op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus onder auspiciën van de NGF. Het was voor de vierde keer dat Golfclub de Groene Ster dit namens de NGF organiseerde.
Op maandag was de baan beschikbaar voor de deelnemers om voor te spelen. Dinsdag en woensdag dan de echte wedstrijden.
Foursome:  geen gemakkelijke spelvorm, want je moet om en om spelen, dat vergt concentratie en je wil je partner niet in de problemen brengen, ergo extra druk op de schouders.

Na dag 1 stonden Marleen en William met 80 slagen aan de leiding, op de voet gevolgd met scores van 81 en 82. Op de tweede speeldag kwam het erop aan die positie te handhaven.
Aangezien Marleen en William als laatste in het veld startten en er voor hen al scores van 79 en 81 binnenkwamen was het spannend of zij hierin zouden slagen.

De laatste hole zou beslissend zijn.

Onder belangstelling van veel aanwezigen rond de green en op het terras moest William van iets buiten de green de bal zo dicht mogelijk bij de vlag zien te chippen. Hetgeen lukte met backspin.
Nu moest Marleen onder druk toch nog een lastige putt maken en dat deed ze!
Wederom een score van 80 slagen en eindelijk terechte winnaars, na de voorgaande jaren steeds in de top te zijn geëindigd.
Gezien de condities: zeer warm weer, lastige rough, trage greens een knappe prestatie.

Hun namen worden op de zilveren schaal bij de voorgaande winnaars gegraveerd.
Bij het doornemen van de namen op de schaal zagen we dat in 1996 onze Frits Gossink met mevr. Nolte ook gewonnen hadden.

Grevelingenhout staat op de schaal!

 

Terug naar het overzicht