Jeugd 2 Grevelingenhout 36 holes

Jeugd 2 Grevelingenhout 36 holes

3 juni, zonder verwachtingen en met het idee van ‘gewoon’ lekker golfen vertrokken wij, Martijn Smits (captain), Lucas van Doorne, Mike Keehnen en Julia Franken richting Den Haag om te golfen op Leeuwenbergh tegen de Strijensche golfclub. Het weer zat goed mee, de baan lag er prima bij, gezellige tegenstander, eigenlijk allemaal ingrediënten voor een mooie golfdag.

Om half 10 vertrokken Lucas en Mike als eerste de baan in. Na een prima eerste negen was er een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen gegeven werd. Als tweede mochten Julia en Martijn het gaan proberen. Zij kwamen op een snelle voorsprong maar liepen de rest van de ronde eigenlijk constant achter de feiten aan. Een grote inhaalslag van 4 down naar all square binnen 4 holes mocht helaas niet baten, zij verloren dan ook.

Na een lekkere lunch ging onze eerste single Martijn als eerste de baan in. Hij nam al snel afstand van zijn tegenstander en kon na 9 holes op een comfortabele 5 up voorsprong leunen. Deze werd dan ook niet meer weggegeven, na 13 holes had hij zijn partij binnen. Vervolgens ging Lucas ook voortvarend van start met 3up voorsprong na 3 holes. Lucas speelde deze partij hierna rustig en gecontroleerd uit, hij won na 15 holes. Onze nieuwe aanwinst en grote vriend uit heren 2 Mike had in vergelijking met de eerste twee heren een geduchte tegenstander. Zijn wedstrijd ging gelijk op en beide heren stonden dan ook zo nu en dan voor. Uiteindelijk wist Mike zijn hoofd het meest koel te houden en won de partij op 18. Als laatste ging Julia de baan in tegen, net als Mike, een vergelijkbare tegenstander. Helaas viel het ‘balletje’ op 18 net de andere kant op en verloor zij haar partij met 2 up.

Al met al een geslaagde golfzondag waarin wij met 8-4 wonnen en hiermee voorlopig op de eerste plek staan!

Klik hier voor de stand in de jeugdcompetitie.

Martijn Smits

Terug naar het overzicht