Jeugd 2 Grevelingenhout 36 holes

Jeugd 2 Grevelingenhout 36 holes

Zondag 17 juni waren wij te gast op golfclub Kleiburg te Brielle. Omdat Max zich samen met Bas en Job Jan op de dag ervoor zo geweldig goed had ingezet bij de golfmarathon voor KWF kankerbestrijding kreeg hij op zondag zijn welverdiende rust. Martijn, eerste speler uit het Jeugd-2 36 holes team werd gepromoveerd naar het Jeugd-1 36 holes en Scott nam de plaats in van Martijn in het Jeugd 2 -36 holes team.

Na een goede ontvangst stonden wij, Lucas van Doorne (vervangend captain), Mike Keehnen, Julia Franken en Scott Hull om 9 uur in de startblokken om zoals gebruikelijk te starten met de foursomes.

Mike en Scott mochten het als eerste gaan proberen en zij hadden na hole 1 al een voorsprong te pakken. Helaas konden ze deze voorsprong niet vasthouden, waardoor zij 1 down de achttiende op gingen. Deze wisten zij echter wel te winnen en zo was het eerste punt voor Grevelingenhout binnen. Lucas en Julia mochten als tweede de baan in, zij kwamen al snel op een goede voorsprong die zij niet meer uit handen gaven, zij wonnen 4&2.

Zo genoten wij met een 3-1 voorsprong van een goed verzorgde lunch.

In de middag ging Lucas als eerste van start. Hij wist al snel afstand van zijn speler te nemen en speelde rustig zijn partij uit. Lucas won 4&3. Onze tweede single, Mike had de smaak ook goed te pakken en hij behield zijn hele ronde een comfortabele voorsprong. De birdies die zijn tegenstander maakte mochten niet baten, Mike won zijn partij 5&4. Scott ging als derde de baan in. De ruime 3 up voorsprong die Scott had opgebouwd na 8 holes verdween even snel als deze was behaald door sterk spel van zijn tegenstander. Scott gaf het echter niet op en won na 12 elke hole waardoor hij op de zestiende zijn partij besloot in het voordeel van Grevelingenhout. Als laatste was Julia aan de beurt. Na goed gespeeld te hebben in de ochtend vervolgde Julia haar goede spel in de singles. Haar tegenstander, die geen enkele fout maakte, bleek echter de sterkere te zijn in deze partij. Zij verloor 4&2.

Al met al een geslaagde en vooral gezellige wedstrijd die we met 9-3 gewonnen hebben, een uitslag waar we, denk ik, als team trots op mogen zijn.

Klik hier voor de stand in de jeugdcompetitie

Namens jeugd-2 36 holes

Scott Hull

Terug naar het overzicht