Herendag nieuwsbrief 2017-week 8

Herendag nieuwsbrief 2017-week 8

Vandaag eens niet de mooiste dag van de week. Maar toch trotseerden 46 heren wind en regen om een wedstrijd alliance-stableford te spelen. Hierbij moesten twee van de drie score per hole worden opgeteld.
Hole 2 was voor de meeste flights gesloten i.v.m. werkzaamheden. Alleen later op de dag konden enkele flights deze hole wel spelen. Voor de einduitslag is uiteraard de score van hole 2 buiten beschouwing gelaten, zodat voor iedereen 17 holes meetellen. Dit bleek later wel bepalend voor de einduitslag.

De longest drive was om deze reden verplaatst naar hole 11, en werd daar gescoord door Chris van den Berg.
De neary op hole 15 werd al door de derde flight genoteerd en werd daarna niet meer verbeterd, dus er stond slechts één naam op de kaart, namelijk Frits Nicolaas.
De leary op hole 5 werd voor Freek den Toom.

In tegenstelling door de birdy-regen van vorige week werd er nu slechts één birdy gescoord (en zelfs die ben ik vergeten te vermelden bij de prijsuitreiking), en wel door Ben van der Heiden op hole 6.

Na correctie voor hole 2 (vervallen) volgde de einduitslag.
Twee flights speelden met 2 heren, omdat 46 deelnemers nu eenmaal niet volledige flights van 3 oplevert.
Het duo Michel Flapper en Vick Veerman presteerde het om met slechts twee spelers een hele mooie score van 62 punten neer te zetten, waarvoor een Herendag-balletje werd uitgereikt.

En verder:

3de prijs: Nick Stein/ Guido de Buck/ Wouter Konings met 63 punten;
2de prijs: Roland la Riviére/ Louis Jansen/ Peter van Liempt met 70 punten;
1ste prijs: Ben van der Heiden/ Gertjan Wiegman/ Hans Heeren met 71 punten.

Volgende week staat de cross-country-wedstrijd op het programma.

Als het weer hiervoor te slecht blijkt te zijn dan spelen we in plaats daarvan een gewone driebal-stableford. Als besloten wordt om de cross-country te laten vervallen dan wordt u daarover geïnformeerd via de mail. Dus hout uw mailbox maandag en dinsdag in de gaten!

Schrijf in voor de cross-country, en we zien iedereen graag weer op de volgende Herendag.

De wedstrijdleiding.

Terug naar het overzicht