Herendag nieuwsbrief 2017-week 11

Herendag nieuwsbrief 2017-week 11

Wat kun je van deze woensdag Herendag vertellen?
65 Heren kwamen naar Grevelingenhout om fourball-betterball te spelen.
Toen men aankwam hadden de dames er al voor gezorgd dat het voorterras vol stond met stoelen en tafels. Een prachtig gezicht op deze zonovergoten dag. Voor iedereen werd de koffie gewoon door de dames geserveerd, zodat iedereen hiervan heerlijk op het terras kon genieten.

Ook na de wedstrijd stonden de 3 dames klaar om u te verwennen met koffie en een biertje tegen bijna groothandelsprijzen!!!

Wat een luxe om op deze wijze verwend te worden. Met een geweldig applaus van de Heren en een bos bloemen, aangereikt door Rochus van der Weg en Max de Groot, werden deze dames bedankt. Hulde voor deze ontvangst dames!

(zo willen we dit de volgende twee weken ook weer, want tot en met 31 maart kunnen we niet in het restaurant. Vanaf 1 april is er voorlopig een professionele catering)

Dit was de laatste dag van ons winterseizoen. Met een tevreden gevoel kijken we terug. In 2015 kwamen 1.180 heren naar de baan en dit seizoen 1.200. Dus, ondanks alle perikelen, een stabilisering van de bezoekersaantallen.

Op 22 maart begint het zomerseizoen weer, en dat betekent dat de regels weer worden aangescherpt: plaatsen ALLEEN op de fairway nog tot en met eind april en voor de rest van het seizoen ”SPEEL DE BAL ZOALS HIJ LIGT”, en er is niets aan de hand.

Hoe zien de volgende 3 weken er uit?
De te spelen wedstrijden blijven hetzelfde, maar 5 april wordt voor de Heren de officiële opening.

22 maart: aanvang 10.00 uur Texas Scramble Ambrose
29 maart: aanvang 10.00 uur 1e ronde strokeplay- tevens kwalificatie matchplay.
Beste 30 van die dag plus de 2 finalisten van vorig jaar plaatsen zich voor de matchplay wedstrijden.

5 april: aanvang 9.15 uur 1ste ronde Gerard de Jager beker. Tevens officiële opening van het seizoen Hier komen we nog nader op terug. Geen drank door de baan maar wel iets extra’s.

Vandaag MOESTEN er een leary en longest drive zijn. Helaas zijn deze vergeten mee te nemen.
Ook dat kan gebeuren, want er moest natuurlijk even geïmproviseerd worden, en zo kon het gebeuren dat ze in de hal bleven liggen. Maar de neary was er wel, en die werd gewonnen doorJan van Merrienboer.

Birdies vandaag voor

Ries van Tilborgh op 5
Poulus van Schouwen op 18
Gérard Bastiaanse op 7
Eervolle vermelding voor Hans Zuurdeeg en Hans Bronner, zij vielen net buiten de prijzen, maar een keurige 41 punten.
4de met 41 punten: Gérard Bastiaanse en Jan van de Wassenberg
3de met 42 punten: Ronald Haze en Nick Stein
2de met 42 punten: Frans Muthert en Hans Broertjes
winnaars met 46 punten: Gertjan Wiegman en Ben van der Heijden

Verder is ons ter ore gekomen dat bij Alphons de Kock een gezwel in zijn nek is geconstateerd waarvoor hij zich op woensdag direct moest melden in het Erasmus. We hopen dat het goed komt en wensen Alphons een spoedig herstel toe.

Heren, dit was al het nieuws wat we u wilden vertellen. Laten we met alle heren er een geweldig zomerseizoen van maken.
Het belangrijkste is: “Samen er een gezellige dag van maken, waarbij uiteraard het rondje golf eerste prioriteit heeft.”
Geniet van golf en van elkaar. Eenieder: “blijf gezond, dan zien we elkaar weer volgende week woensdag op de mooiste dag van de week”.

Groet van uw voorzitter,
Ries van Tilborgh

Terug naar het overzicht