Heren 3- 27 holes competitie 2019

Heren 3- 27 holes competitie 2019

NGF-competitieteam Grevelingenhout 27 Holes Heren 3 kampioen en gepromoveerd

Het team, vlnr: Ernst Erhardt, Kris Lievens, Joris Dhont, Bram Meijer, Ton Versteeg en Peter Bolsman.

Zoals gemeld in het vorige bericht op deze site was het zaak om minimaal gelijk te spelen in de laatste wedstrijd om ons kampioenschap in de NGF Poule H276 NGF Competitie 27 Holes, 5e klasse veilig te stellen. Vooraf waren de vooruitzichten goed: de tegenstander Reymerswael 3 had alle voorafgaande wedstrijden verloren, maar er moest wel gewaakt worden voor onderschatting.

Deze laatste wedstrijd werd gespeeld op een in verbouwing zijnd Landgoed Bergvliet. Zo was daar ondermeer de driving range niet open en, gezien het waken voor onderschatting waren er nogal teamleden die vooraf in zijn gaan slaan op de eigen driving range op Grevelingenhout. Dat de verdere voorbereiding vooral bestond uit ‘elkaar prikkelen op de groepsapp’ moeten we eigenlijk maar onvermeld laten.

Maar zoals gezegd: volledig gefocust en klaar voor de strijd stonden we op de afslag van Landgoed Bergvliet, waarbij de ontvangende club bij verlies van ons kampioen zou kunnen worden, hetgeen zich vertaalde aan peptalk aan onze tegenstander Reymerswael 3 – nutteloos, zo zou later blijken. De ochtendsessie werd met een klinkende voorsprong van 6-0 afgesloten (Ton/Kris 2up, Ernst/Bram 3&2 en Peter/Joris 4&3) waarna de gebruikelijke soep, broodjes en kroket zich goed lieten smaken.

Desalniettemin moesten de singles nog altijd met minimaal 4 behaalde punten worden afgesloten – maar de winst is eigenlijk niet echt in gevaar geweest, alhoewel tijdens de wedstrijd tussenstanden doorkwamen die verrassend genoemd konden worden (daarover zometeen meer).

Als eerste bracht Kris Lievens met ruime cijfers (en een grote grijns) zijn partij binnen met 8 & 6. Vervolgens bracht ikzelf ook met ruime cijfers (en dito grijns) de winst binnen: 7 & 6, tussenstand ondertussen 10-0. Ook Ton Versteeg – onze kopman – wist zijn tegenstander te verslaan met 3 & 2, waarop Joris Dhont zijn gebruikelijke duit in het zakje deed door zijn partij met 7 & 5 binnen te brengen. Hij had hiermee een dipje overwonnen – van 5 up terug naar 2 up – maar behaalde uiteindelijk de verdiende ruime overwinning. Ernst Erhardt leek aanvankelijk een zware dobber te hebben – stond 3 down – maar ook hij bracht zijn partij binnen met 3 & 1, waardoor de tussenstand 16-0 werd.

En toen begon het wachten op Peter Bolsman.

Die leek aanvankelijk zijn dag niet te hebben, een tussenstand van 5 down werd gemeld en leek daarmee de white-wash te voorkomen. Eigenlijk werd hij relatief vroeg verwacht in het clubhuis met een verliespartij – maar raar genoeg duurde en duurde dat maar. Uiteindelijk kwam Peter binnen met een grijns van oor tot oor: ook hij had zijn partij met 1-up weten te winnen, waardoor de uiteindelijk zeer ruime overwinning van 18-0 een feit was en daarmee ook officieel ons kampioenschap en promotie.

Hierna werd e.e.a. gevierd met gepaste hoeveelheid vloeibare versnaperingen, speeches en het buffet. De captain wist aan zijn door velen toegewenste duik c.q. worp in het water te ontsnappen: de vijver voor het clubhuis werd verbouwd en de eigenaar was erop tegen dat deze verstoord zou worden door zwemmende mannen – tot groot ongenoegen van het team (behalve de captain dan).

Klik hier voor de eindstand in de NGF competitie

Het was weer een geweldige NGF-competitie met een geweldig gezellig team. Ook bij onze tegenstanders c.q. poule-genoten hebben we weer vrienden voor het leven gemaakt. Vermeldenswaardige feiten:

  • Helaas was Mark Janbroers ons snel ontvallen als teamlid wegens een meniscusblessure – hij is herstellende maar helaas niet snel genoeg om deel te hebben kunnen nemen
  • Joris Dhont heeft al z’n mogelijke punten binnengehaald: zowel in de doubles als singles heeft hij alles gewonnen. Noblesse oblige zou je zeggen voor de winnaar van onze Pyramide matchplay laddercompetitie van vorig seizoen.
  • Kris Lievens heeft geen partij verloren – twee doubles gelijk, verder alles in winst omgezet, daarnaast heeft hij ook de ruimste cijfers (8&6) in een partij gehaald
  • Onze kopman Ton Versteeg heeft zich uitstekend van zijn taak gekweten en veel nodige punten binnengebracht – kopmannen mogen altijd tegen de zwaarste tegenstander spelen (moeten ze ook maar niet zo goed zijn)
  • Penningmeester Ernst Erhardt heeft een zeer verdienstelijke bijdrage geleverd aan het kampioenschap, naast de behaalde punten ook zijn financiele dienstverlening aan het team
  • Peter Bolsman heeft weer eens bewezen dat zijn spel gelijkloopt met het weer:hoe beter het weer, hoe beter zijn spel. Hij heeft (hoewel hij dat liever niet hoort, bescheiden als hij is) zowel broodnodige als enigszins onverwachte punten binnengehaald en is uiteindelijk doorslaggevend geweest in de wedstrijden.

Tenslotte: eerder had ik al gewag gemaakt van een tegenstander van me uit het team van Landgoed Bergvliet die, toen hij uiteindelijk verloor, enigszins gepikeerd raakte en, tot grote hilariteit van allen, dat wilde ‘verwerken’ in een speech. De reden van zijn ongenoegen was het feit dat mijn GPS-horloge het maar niet voor elkaar kreeg de gegevens van Woeste Kop te vinden en ik gedwongen werd hem te vragen hoe ver het naar de hole was (en dat een keer of wat per hole). In die befaamde speech had hij mij beloofd ‘een echte Rolex te geven met GPS functie die het altijd zou doen’. Het moet gezegd: een man een man, een woord een woord – die heb ik ook gekregen. Nou ja, zo echt als mogelijk dan.

 

Bram Meijer, captain team Grevelingenhout 27h Heren 3,

 

 

Terug naar het overzicht