Heren 2- 27 holes competitie 2019

Heren 2- 27 holes competitie 2019

Heren 2-27 holes 2e Speeldag

Laatste berichtgeving was helaas al weer een tijdje geleden, sterker nog; alleen van match 1 is verslag gedaan. Het is niet zo dat er niets te vermelden was, maar de stukjesschrijver was er tot vandaag gewoonweg niet aan toe gekomen.

Even terug naar de eerste speeldag, tegen Oude Maas op GC de Wouwse was met een 18-0 de weg naar een kampioenschap overtuigend ingeslagen.

Op de 2e speeldag moesten we het opnemen tegen het team van de Wouwse en gezien dit hun eerste partij was hadden we geen idee waar we stonden ten opzichte van hen. Het bleek een spannende en zenuwslopende dag te worden voor ons team. Zeker gezien de, door onze captain vooruit uitgesproken, wens of beter gezegd eis om kampioen te worden.

Gerard en Kees waren als laatste greensome koppel als eerste klaar, de eerste punten waren in ieder geval binnen. Aangesloten bij Wim en Erwin, ons eerste koppel, zagen we dat het nog ongemeen spannend was. Helaas was een niet juist op snelheid ingeschatte putt op de laatste hole er de oorzaak van dat deze partij gelijk eindigde. Het wachten nu was op Chris en Henk die ook tot aan de laatste hole alles gegeven hebben, maar helaas geen punten binnen brachten.

Na de lunch was het dus zaak om er alles aan te doen om de 3-3 stand om te gaan zetten in winst. Dat het heel spannend zou gaan worden stond al snel vast. Bij de turn begon onze captain al te vrezen. Gerard, Wim en Kees stonden al op dikke achterstand en zowel Erwin als Henk hadden hun handen vol aan hun flightgenoten. Alleen de overwinning van Chris leek een zekerheidje te gaan zijn.

Chris was dan ook als eerste binnen met een overtuigende 6/5 winst in zijn zak en zag dat Erwin helaas de winst niet binnen haalde, maar in ieder geval 1 punt binnen haalde. Chris en Erwin begonnen te rekenen en kwamen tot de conclusie dat Henk zijn partij binnen moest gaan halen, laatste nieuws dat ze hadden was dat Wim, Gerard en Kees op 4 down stonden….

Eerste speler die in zicht kwam was Wim, en wel op hole 18…. Zou het dan toch?? Na een enorme hoosbui bleek dat Wim zich weer helemaal in de partij geknokt had en sleepte zelfs nog een winst eruit… Van 4-down naar 1-up… Nog maar 1 punt nodig om een gelijkspel uit het vuur te slepen en Henk stond op winst dus het vertrouwen in een goede afloop groeide. En jawel… Henk had gewonnen met 3/2. De winst was binnen!

Het verlies van Gerard deed er dan ook niet meer toe…. De hoosbui had ook bij de laatste flight voor een ommekeer gezorgd. Op de laatste 6 holes wist Kees een 4-down nog om te buigen naar een gelijke stand.

Een nieuwe overwinning was een feit, 11-7!

Verrassend nieuws was dat Oude Maas (door Grevelingenhout al eerder met 18-0 verslagen) gewonnen had van Toxandria. Het Toxandria dat na een klinkende 17-1 overwinning de eerste speeldag op de Woeste Kop als grote concurrent voor de titel beschouwd werd.

Bij een heerlijk diner voelden we ons dan ook de koning te rijk, een zware dag was uitgedraaid op een zeer gunstig scenario voor de mannen van Grevelingenhout.

Heren 2-27 holes 3e Speeldag

Op de derde speeldag was het team van Grevelingenhout gastheer. Daar waar we vorig jaar weekend op weekend verrast werden met zonnige warme golfdagen, beleefden we een bar koude winterse dag. In de ochtend was het echt snerpend koud en we zagen de spelers verkleumd binnen komen.

Toxandria en de Wouwse, de teams die wij, gezien de resultaten van de tot dan gespeelde partijen, als grootste concurrent zagen, speelden tegen elkaar en in de andere partij was het Oude Maas tegen de Woeste kop.

De Wouwse won van Toxandria en Oude Maas won dik van de Woeste Kop.

Grevelingenhout was zonder te spelen toch koploper gebleven…

Heren 2-27 holes 4e Speeldag

Deze dag zou Toxandria, vooraf als lastige tegenstander beschouwd, op de baan van Oude Maas onze tegenstander zijn. Ze hadden dan wel 2x verloren, maar kijkend naar de handicaps van de heren kwam dit erg overeen met de handicaps van ons team.

Bij de greensomes bleek al snel dat de gedwongen “paasrust” dit team vooral hongerig had gemaakt! Chris had heel sportief zijn plekje afgestaan aan Pieter, een nieuw lid die al enkele malen meegetraind had in de winter. Bedankt hiervoor Chris, en welkom op “het strijdtoneel” Pieter.

Alle drie de Grevelingenhoutse greensome koppels schoten uit de startblokken en een 6-0 voorsprong was een feit na winstpartijen met 5/3, 5/4 en 4/2 over 9 holes. Dit zou wel eens een mooie dag kunnen worden!

Ook in de middag werden de partijen (op 1 na) overtuigend gewonnen. De captain vond het wellicht zijn sportieve plicht om toch ook nog wat punten aan de tegenstander te gunnen. Pieter maakte zijn naam van zeer stabiele speler met 3/2 meer dan waar. Zoals het Henk betaamt heeft hij er weer een waar gevecht van gemaakt  en op de voorlaatste hole met 2/1 gewonnen. Wim, Gerard en Kees benadrukten met hun uitslagen de favorieten rol van dit team nog verder door met respectievelijk 8/6, 5/3 en 7/6 te winnen.

Een 16-2 overwinning en alleen door de ruime 17-1 overwinning van de Wouwse op de Woeste Kop is het kampioenschap nog niet gedaan.

Het zal moeten gebeuren in de laatse partij, op Toxandria tegen de Woeste Kop. Woeste Kop is nummer laatst en reeds gedegradeerd, maar ditzelfde team heeft Heren-2 in 2018 op de laatste speeldag verslagen.

Heren 2-27 holes 5e en laatste Speeldag

De laatste speeldag…. Licht gespannen en sommige nog zwaar gedesillusioneerd van de verrichtingen van een aantal voetballers op een doordeweekse woensdag traden we in alle vroegte aan op Toxandria. Wederom een prachtige baan met veel bomen, prachtige fairways en supergreens. De greens waren blijkbaar enkele dagen eerder niet zo geweldig, maar hadden zich (net als die eerder genoemde voetballers, bleek later) in 4 dagen wonderbaarlijk hersteld….

Een partij tegen de Woeste Kop, vorig jaar op de laatste speeldag een sta in de weg naar ons kampioenschap… Dat mocht ons dit jaar niet weer gebeuren.

Wederom knalde Heren 2 uit de startblokken en na de ochtend was 6-0 een feit. Door de 4-2 voorsprong van de Wouwse op Oude Maas bleek na wat rekenwerk dat we aan 1 punt in de middag genoeg zouden hebben om kampioen te worden.

Met dit gegeven gingen Erwin, Henk, Wim, Chris, Gerard en Kees beginnen aan hun singels, allen in de wetenschap dat als ze hun partij zouden winnen het kampioenschap een feit zou zijn. Gedreven als al deze spelers zijn was inderdaad het kampioenschap een feit. Iedere partij werd gewonnen en konden alle spelers zich diegene voelen die het beslissende punt gemaakt had.

18-0 – overtuigend kampioen en promotie naar de 3e klasse

Het was wederom een gezellige competitie en met een goed resultaat afgesloten.

Focus zal nu verlegd worden naar de clubwedstrijden…..

Klik hier voor de stand in de competitie

Kees Voogd

Terug naar het overzicht