Heren 1 klaar voor de start NGF-competitie

Heren 1 klaar voor de start NGF-competitie

Eerste stappen naar promotie gezet

Het nieuwe jaar is ingeluid, de zon begint zich steeds vaker te laten zien en dat kan maar één ding betekenen: de competitie komt eraan! Het eerste herenteam is uiteraard al sinds november hard bezig, maar nu de vogeltjes weer beginnen te fluiten zijn de zes leeuwen zich ervan bewust dat de komende weken erg belangrijk zijn.

De voorbereiding naar de competitiedagen zijn dus in volle gang. Alle zes de spelers zijn samen met Jonathan Willis als nieuwe coach hard bezig met het verfijnen van de techniek. Lovend is alles dat we kunnen zijn over Jonathan, die ons onder zijn hoede heeft genomen en ook tijdens ons trainingsweekend een dag de tijd heeft genomen om uitgebreid met ons te trainen. Hiervoor zijn we hem natuurlijk erg dankbaar! Een analyse van Jonathan gaf aan dat iedere speler op de goede weg is. Zowel hij als de zes teamspelers zijn ervan overtuigd dat iedereen aan het verbeteren is. Iedereen is individueel ook druk aan het lessen, en de swingveranderingen komen steeds beter op hun plek.

Naast het individueel optimaliseren van de golfvaardigheid en swing is het team ook druk bezig met oefenwedstrijden. Het eerste herenteam zweert bij wedstrijden als deze. Niet alleen om wedstrijdritme op te doen, maar ook om de foursomes onder druk te testen. Foursomes zijn natuurlijk erg belangrijk, dus dat vraagt meer aandacht dan af en toe een rondje Strokeplay. Daarom zijn oefenwedstrijden ideaal, eigenlijk de enige manier om wedstrijddruk enigszins na te kunnen bootsen. De weken voor de competitie, die begint op 2 april, staan voor Heren-1 een totaal van vijf oefenwedstrijden tegen vier verschillende teams in de planning. Zondag 5 maart speelde het eerste team tegen het eerste team van ’t Woold, zaterdag 11 maart speelden de mannen tegen het eerste team van The Duke. Zondag 12 maart stonden de mannen van Prise d’Eau op het programma, waar vervolgens 19 maart een rematch van zal plaatsvinden. Ten slotte staan 25 maart de mannen van De Haenen klaar voor de laatste beproeving voor het echte werk zal beginnen. Alle teams waartegen oefenwedstrijden gepland staan zijn eersteklassers, en vooral de pot tegen The Duke was een interessante. Mocht Heren-1 namelijk poulewinnaar worden, is er een zeer reële kans dat The Duke de tegenstander in de promotiewedstrijd zal zijn. Alle oefenwedstrijden zijn tot nu toe gewonnen:

Grevelingenhout 1 – ’t Woold 1: 12-6
Grevelingenhout 1 – De Duke 1: 10-8
Grevelingenhout 1 – Prise d’Eau 1: 14-4
In de foursomecombinaties is dit jaar een hoop veranderd. Vooral de laatste wedstrijd die vorig jaar in de hoofdklasse werd gespeeld, een sterke 9-9 tegen Broekpolder, gaf aan dat het tijd was om de combinaties eens flink om te gooien. De Bruse golfers hebben de koppen eens bij elkaar gestoken om tot een goede oplossing te komen. Besloten is dat Bas, al jaren samen spelend met Zino, in het vervolg zal gaan samenspelen met Rutger. Rutger speelde voorheen met Max, maar men is ervan overtuigd dat Bas en Rutger een overweldigende indruk zullen maken met verre drives en pure ijzerslagen. Job Jan, die altijd samen speelde met Menno, zal komend seizoen samenspelen met Max. Max speelde vorig seizoen zijn eerste jaar in het eerste team aan de zijde van Rutger, maar het team is ervan overtuigd dat de constantheid en ervaring van Job Jan samen met het indrukwekkende korte spel van Max een goede combinatie zal vormen. Menno, voorheen dus spelend met Job Jan, zal de baan voorlopig doorgaan met Zino. Menno is een bijter die niet zomaar opgeeft, en samen met Zino is dit opnieuw een combinatie waar iedereen vertrouwen in heeft.

Dat de vernieuwde foursomecombinaties werken bleek 5 maart, toen het team tegen ’t Woold speelde als eerste oefenpot van dit seizoen. Twee van de drie foursomes werden vrij makkelijk gewonnen. Bas en Rutger lieten weinig heel van de eerste foursome van ’t Woold, en ook Menno en Zino wonnen erg gemakkelijk. Job Jan en Max hadden iets meer problemen, vooral door de pols van Max. Het is belangrijk voor hem om nu rust te houden en die rust zullen we met alle teamleden ook goed ondersteunen. ’s Middags ging de wedstrijd met 4BBB’s verder, en die werden wel alle drie gewonnen. Tim Meuwsen viel voor zijn broertje in, net als afgelopen weekend tegen de Duke en Prise d’Eau. Dit is voor hem natuurlijk een geweldige leerschool en wij zijn blij dat we hierin kunnen bijdragen.

De mannen van het eerste team waren aan het eind van 2016 vrij positief over de poule-indeling. Alle teams zijn bekend en reeds verslagen, wat niet betekend dat de teams onderschat kunnen worden. Het team zal, met de hulp van Jonathan als coach, zorgen dat ze alle zes scherp staan wanneer op twee april het startschot van de competitie luidt. Toch zal het zeker ook helpen als mensen van de club zelf komen kijken om ons een hart onder de riem te steken! Voorgaande jaren hebben we veel steun gehad van leden van Grevelingenhout, waar we uiteraard erg dankbaar voor zijn geweest. Natuurlijk zou het ook dit jaar geweldig zijn om samen met uw steun de strijd aan te gaan.

De datums van de competitiedagen zijn als volgt:

Zondag 2 april speelt het team tegen Capelle aan den IJssel op de Wouwse Plantage
Zondag 9 april speelt het team tegen Wouwse Plantage op GC de Oude Maas
Zondag 23 april zijn we gastheer
Zondag 30 april speelt het team tegen Toxandria op G&CC Capelle aan den IJssel
Zondag 7 mei speelt het team tegen Oude Maas op GC Toxandria
Er is dus een voorspoedige start gemaakt aan de weg naar promotie terug naar de hoofdklasse. We zijn dankbaar voor alle steun die we hebben gekregen, en zullen u in de komende tijd up to date houden over ins en outs binnen de voorbereidingen.

Namens Heren-1,
Zino Meesen

Terug naar het overzicht