DoDaCo afsluiting seizoen 12-09-2019

DoDaCo afsluiting seizoen 12-09-2019

Aan het einde van de Herendag (woensdag 11 september) en de rest van de middag was het storm en regen, je kon je nauwelijks voorstellen, dat het de volgende dag 21 graden zou zijn.
Toch was het zo, op de afsluiting van de DoDaCo was het 21 graden, windstil en het bekende avondzonnetje.

Velen hadden van te voren ingeschreven i.v.m. met de bestelling van de verse mosselen, zij die geen mosselen aten, konden kiezen voor een prima mixed grill of vegetarische maaltijd.

Bij aankomst van de deelnemers schonk de commissie een glaasje Cava en was er een parcours uitgezet op hole 9, waarlangs de rechtshandige dames en heren, al puttend met uitsluitend de linker hand en linker putter, met zo weinig mogelijk slagen uiteindelijk, in een daartoe speciaal aangebrachte hole moesten eindigen.
U begrijpt, dat de linkshandigen het met de rechter hand en putter moesten klaren.

En dat viel, niet alleen door de cava, behoorlijk tegen, 25 slagen was geen bijzonderheid,
Echter Joris Dhondt deed het in 11 slagen en verdiende daarmee een gratis maaltijd.
Jonathan deed het in 9 slagen, maar bekende eerlijk, dat hij ergens binnendoor was gegaan.

Na dit gedaan te hebben konden de sporters de baan in om te kijken of ze de, in het afgelopen seizoen, opgebouwde score nog konden verbeteren.

In het afgelopen seizoen hebben 68 heren en 41 dames zich aan de commissietafel gemeld, sommigen 1 of 2 keer, en een enkeling zelfs 16 x van de 18 speeldagen.

Zodoende hebben we heel wat maaltijden in de afgelopen 24 donderdagen weggewerkt met zijn allen, via vislasagne, salades, ossobuco, frites met mayo, pasta’s, spareribs, hamburgers, nasi met saté, gebakken mosselen en vanavond gekookte mosselen en mixed grill, kortom allemaal uitgekiende sportmaaltijden.

Ook was het 1 maal echt te warm om te spelen, een unicum, ook Zeeland gaat niet aan de opwarming van de aarde voorbij.

In het begin van het jaar hadden we ook een enquete uitgezet om te bepalen, i.v.m. afname van het deelnemersaantal, of er behoefte was aan een wijziging van de opzet van de DoDaCo.
De grote meerderheid was echter zeer content met de huidige gang van zaken, dus op een paar kleine puntjes na, zal er ook volgend jaar met dezelfde commissie met veel plezier weer de DoDaCo georganiseerd worden.

Na ons nieuwe commissielid, Loura van der Laan, vanwege haar accuratesse in het zonnetje gezet te hebben, zijn we overgegaan tot de uitreiking van de diverse prijzen.

Allereerst de birdies, eigenlijk was Bas Post, de winnaar met 4 birdies de winnaar, maar om die prijs in ontvangst te kunnen nemen, moet je volgens het HH-regelement van de DoDaCo 6x aanwezig zijn geweest en dat lukte Bas niet.
Dus ging de prijs naar Kees Delfgaauw, met 3 birdies en wel meer dan 6x aanwezig, de bon van 25 Euro zal hem alsnog, i.v.m. zijn afwezigheid van donderdagavond, overhandigd worden.

Een leuke bijkomstigheid was, dat Jonathan, onze Pro, ook een rondje mee heeft gelopen,en scoorde bij een handicap van 0 en passant 33 punten en natuurlijk 2 birdies, op hole 2 en 7.

De dagprijzen:
1e negen Holes.
1e Eveline Roos 41 punten, 2e Jan- Kees Giljam 38 punten, 3e Piet Mol 38 punten.(laatst 6 iets minder dan Jan- Kees).

2e negen Holes.
1e Wim Plug 39 punten, 2e Hans Bronner 37 punten, 3e Angelique Meijer 35 punten.

De derde prijs is ten onrechte aan Frans Meulendijks uitgekeerd, maar de computer heeft n.a.v. de score voor Angelique gekozen, zou ondergetekende ook hebben gedaan, maar omdat Frans een aardige kerel is mag hij zijn prijs houden en zal Angelique alsnog haar beloning dinsdag in ontvangst kunnen nemen.

Dan de echte grote prijzen, de jaarprijzen voor de dames en heren.
Bij de dames:
1e prijs Cobie Philipoom, 53 punten , waardebon Golfshop E 25,00.
2e prijs Puck van der Wees, 50 punten , waardebon Golfshop E 15,00
3e prijs Hennie Boelaard 48 punten, waardebon Golfshop E 10,00.

Bij de heren:
1e prijs Wim van Zuijlen 58 punten, waardebon Golfshop E 25,00.
2e prijs Johan van Hooydonk, 55 punten, waardebon Golfshop E 15,00.
3e prijs Kees Delfgaauw, 53 punten, waardebon Golfshop E 10,00.

Winnaars DoDaCo 2019

Nadat Wim van Zuijlen bedankt had voor alle werkzaamheden, die door de commissie waren
verricht om hem in staat te stellen, dit resultaat te behalen en daarbij ook nog wat twijfelachtige adviezen voor de overige deelnemers gaf om ook dit niveau te bereiken, werd de avond besloten.

Helaas was de speaker, ondergetekende dus, vergeten de keuken en de bediening te bedanken voor hun prima inspanningen gedurende de donderdagavonden, mede omdat er regelmatig ook nog andere groepen bleven eten, dus bij deze, alsnog ontzettend bedankt.

Namens de DoDaCo commissie, Els van Schouwen, Els Roeterink, Loura van der Laan, Ria van der Heiden, Pieter Vink, Poulus van Schouwen en Ben van der Heiden.

Ben van der Heiden.

Dit zijn de eindstanden na 18 speeldagen van het seizoen 2019 voor de Dames en Heren.
Dit zijn de foto’s van deze laatste DoDaCodag in 2019

Terug naar het overzicht