Verslag Clubkampioenschappen strokeplay en stableford 2019

Verslag Clubkampioenschappen strokeplay en stableford 2019

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september: in de kalender staan de clubkampioenschappen strokeplay en stableford gepland. Dit zijn de adviesdata van de NGF voor deze clubkampioenschappen, ergo er zijn geen landelijke wedstrijden gepland door de NGF, dus alle topspelers kunnen meedoen op hun club. Dat is het uitgangspunt.

Wedstrijdleiding is in handen van Teuni van Burg, Désirée Smits en Jan van de Wassenberg.
Zaterdag 10 augustus opent de inschrijving in Proware en komt er een informatief artikel op de website. Dit zijn de eerste punten in het draaiboek dat nu in werking treedt.

Greenkeepers, restaurant, referee, voorzitter van de club, allen worden eraan herinnerd dat de kampioenschappen in voorbereiding zijn.

Zaterdagavond 10 augustus: de eerste deelnemers hebben zich ingeschreven……
Zondagavond 25 augustus 23:59 uur sluit de inschrijving: totaal 78 deelnemers.
Woensdag 28 augustus worden de startlijsten gepubliceerd met 82 deelnemers.
Vrijdag 29 augustus moeten de startlijsten herzien worden na wat mutaties.
Livescoring in de hal wordt in gereedheid gebracht.
Prijzen zijn ingekocht, bloemen besteld, scorekaarten voorzien van etiketten, nog een laatste inspectie van de baan om 20:00 uur ’s avonds door de referee.
21:00 uur: telefoon, een afmelding!

Zaterdagochtend 31 augustus 07:15 uur receptiemedewerker Annelies opent de deur van het clubhuis en wedstrijdleiders Jan en Désirée kunnen de kaarten gaan uitdelen en Jan maakt zich klaar als starter.
De greenkeepers zijn druk doende de baan te prepareren, waar toch nog onaangeharkte bunkers worden aangetroffen, die de dag ervoor netjes in orde gemaakt waren! Om het werk van de greenkeepers niet onnodig te verstoren gaat referee Richard Smits nog even alle bunkers nalopen en fatsoeneren.

08:00 uur: de eerste spelers van het strokeplaykampioenschap gaan van start voor de eerste ronde van 18 holes. 5 dames en 29 heren gaan proberen om met zo min mogelijk slagen de baan te ronden.
10:00 uur: start eerste ronde van het stablefordkampioenschap. 15 dames en 30 heren gaan proberen zoveel mogelijk stablefordpunten te vergaren.

De temperaturen lopen op, letterlijk en figuurlijk.
Helaas 1 no show, dus een tweebal tussen de drieballen.

09:45 uur
: De eerste spelers van de strokeplay passeren het clubhuis en de eerste scores kunnen genoteerd worden in het livescoring programma. De volgende spelers zijn nieuwsgierig naar de resultaten van hun medespelers en ook belangstellende clubleden verzamelen zich voor het livescoringsbord of raadplegen de website op de telefoon.

Alles draait op volle toeren. Het kwik op de thermometer stijgt naar dik 28 graden!

Vanaf 11:45 uur komen de eerste spelers van de strokeplay binnen en kunnen zich gaan voorbereiden op de tweede ronde 18 holes strokeplay in de middag.

14:00 uur: de tweede ronde strokeplay gaat van start.
De eerste stablefordspelers komen binnen.
Nu wordt het spannend, want de beste 16 spelers mogen doorgaan naar de finaleronde op zondag.
Voor de dames is dit met 15 deelnemers natuurlijk niet zo spannend, maar voor de heren wel.

Blijdschap en teleurstelling, enkele zeer hoge stablefordscores staan genoteerd en er wordt druk gespeculeerd wie de uiteindelijke kampioenen zullen gaan worden.
Bij de dames staan Linda van de Weerd (kampioen 2018) met 40 punten en Riek Marttin met 37 punten aan de leiding, direct gevolgd door Cobie Philipoom met 36 punten.
Boudewijn Zuurdeeg met 41 punten en Willem Snijders met 37 punten zijn de topscoorders bij de heren, maar worden op de hielen gezeten door 3 heren met 35 punten: Johan Korpel, Vincent Hollestelle en Joris Dhont.

Vanaf 18:00 uur komen de strokeplayspelers binnen en wordt het ook daar voor de heren spannend wie er tot de beste 16 gaan behoren. Het worden er 17, want nummer 16 en 17 hebben dezelfde score. Nu moeten er nog spelers gevonden worden die zondag als marker willen spelen omdat er dan in tweeballen gespeeld wordt.
Aan de leiding staan bij de dames Ellen van Ewijk en Marleen Otten en bij de heren zijn het Bas Post, Zino Meesen en Rutger Wessels met respectievelijk 143 en 144 slagen die bovenaan de lijst staan.

De startlijsten voor de zondag kunnen klaargemaakt worden.
Rond de klok van 20:30 uur kan de wedstrijdleiding de eerste lange speel-werkdag afsluiten.

Zondag 1 september kan er uitgeslapen worden.
De temperatuur is gezakt naar 18 tot 20 graden en heel relaxt kan er gestart worden om 12:00 uur op hole 1 en 10.
In de baan wordt er gestreden om de eretitel: Clubkampioen!

Bij de het stablefordkampioenschap van de dames wordt stuivertje gewisseld aan de top:

  1. Riek Marttin wint het kampioenschap met 70 punten
  2. Linda van de Weerd met 67 punten
  3. Cobie Philipoom met 63 punten

Bij de heren wordt de eindstrijd beslecht met een play-off tussen Vincent Hollestelle en Willem Snijders die gelijk eindigden in het voordeel van

  1. Vincent Hollestelle met 71 punten
  2. Willem Snijders met 71 punten
  3. Joris Dhont met 69 punten. Johan Korpel had ook 69 punten maar hiervoor gold het matching card systeem en bleek Joris meer punten te hebben op de 2e 9 holes.

Ook bij het strokeplaykampioenschap van de dames wordt stuivertje gewisseld:

1. Marleen Otten met 266 slagen na 54 holes
2. Ellen van Ewijk met 268 slagen

Bij de heren verliest Bas na 54 holes zijn nipte voorsprong aan Zino.

1. Zino Meesen 215 met slagen
2. Bas Post 220 met slagen
3. William Remeeus met 225 slagen ex aequo met Job Jan Simmelink, maar William had een betere slotronde.

De beste netto score (met handicapverrekening) is voor Tim Meeuwsen met 215 slagen netto.

Alvorens, op een vol terras, de prijzen voor de clubkampioenschappen uit te reiken, worden door bestuurslid sportzaken, Chris van den Berg, eerst Marleen Otten en William Remeeus in de bloemen gezet vanwege hun behaalde kampioenstitel in het Nationaal kampioenschap Mixed Foursome voor Senioren dat afgelopen week gespeeld werd op de Leeuwarder golfclub de Groene Ster.

Hierna werden alle mensen die dit geslaagde kampioenschap hadden mogelijk gemaakt bedankt:
greenkeepers, restaurant en lest maar niet laatst de vrijwilligers: referee, starters, markers en de wedstrijdleiding. De hapjes voorafgaand aan de prijsuitreiking werden aangeboden door het personeel van Brasserie Grevelingenhout, dank je wel!
Met een kwinkslag werden vervolgens de prijzen uitgereikt en het kampioenschap van 2019 afgerond!

Klik hier voor de foto’s

Désirée Smits (foto’s) Angelique Meijer (verslag)

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht