Finale 3-Banen toernooi 8 september 2019

Finale 3-Banen toernooi 8 september 2019

Nadat de laatste speelronde van het 3-banentoernooi op 17 augustus in het water was gevallen, is deze afgelopen zondag alsnog gespeeld. Gelukkig werkten de weergoden, op een klein buitje na, ditmaal wel mee. Het was weer een leuke en sportieve golfdag met de deelnemers van de Oosterhoutse, de Wouwse Plantage en Grevelingenhout.

De deelnemers werden zoals gebruikelijk gastvrij ontvangen door de aanwezige leden van de wedstrijdcommissie, waarbij zij bij de koffie getrakteerd werden op overheerlijke soesjes van onze brasserie. Na ingeslagen te hebben op de drivingrange en de oefengreen te hebben getest, togen de spelers vol goede moed naar de eerste tee. Het weer was mooi, de baan lag er prima bij, met zachte greens die goed houden, dus een goede score lag voor het oprapen. Althans, dat dachten velen! De praktijk was toch weerbarstiger. Het goed doorkomen van onze baan vergt enige stuurmanskunst en aan de scores te zien had niet iedereen dat deze dag goed onder de knie. Na verwerking van alle scores kwam een CBA van -1 uit de bus rollen! Voor enkele gelukkigen net genoeg om toch nog de buffer te halen.

Toch waren er zoals zo vaak enkele spelers die lieten zien wat er mogelijk was. Allereerst wisten Ellen van Ewijk (GH) en Duhan Sazak (OH) de neary’s in de wacht te slepen op hole 3. Met de vlag links achterop geen eenvoudige opgave! De dagwinnaar was Ronald Huijgens (GH) met maar liefst 42 stableford punten! Chapeau! Met een mooie score van 37 punten wist Martijn Smits (GH) beslag te leggen op de tweede prijs. De derde plaats was met 36 punten voor Paul van Daalen (WP), net voor Marie-Christine van Overveld (GH) die weliswaar dezelfde score had, maar een net iets minder goede tweede negen liep.

Hamvraag voor deze laatste speeldag was natuurlijk wie de eindprijzen wisten te bemachtigen. De drie gespeelde banen hebben elk hun eigen moeilijkheden en uitdagingen. Welke golfers wisten die uitdagingen het best het hoofd te bieden?

Bij de dames was er een gelijke uitslag, waarbij Marie-Christine van Overveld (GH) ditmaal wel op basis van de laatste 9 aan het langste eind trok, net voor Ineke Kort (OH). Bij de heren was Ronald Huijgens (GH) overall de beste, hoe kan het ook anders met zo’n mooie eindronde! De verdienstelijke tweede plaats was voor Johan van Overveld (GH).

Een van de leuke aspecten van het 3-banen toernooi is dat het niet alleen een individuele wedstrijd is, maar dat ook de teamprestatie telt. De teams van de drie verenigingen strijden om de felbegeerde 3-banen trofee. Grevelingenhout had dit jaar een team met toppers die enorm in vorm bleken. Zij wisten de trofee, die ook vorig jaar werd gewonnen, met succes te verdedigen! Voor het eerst is deze titel door de winnende club van vorig jaar geprolongeerd!

Wat het 3-banen toernooi vervolmaakt is de goede sfeer tussen de deelnemers van de drie verenigingen. Na afloop zorgde onze horeca voor heerlijke borrelhapjes en dagschotels. Vele deelnemers zijn blijven eten, waarbij het nog lang gezellig bleef!

Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagd 3-banen toernooi, waaraan wij volgend jaar een enthousiast vervolg gaan geven!

De einduitslagen zijn te zien in de uitslagensheet.

Michiel Engelsman

Klik hier voor de foto’s met dank aan Martin van Stokhem.

Terug naar het overzicht